Bonden och Vinlådan nr 53

Prepper


Vad händer om en total katastrof skulle vara framme, något hemskt och oförutsebart. Är ni då förberedda? Har ni tillräckligt mycket vin i lager för att överleva ett par dagar inlåsta? 
Om svaret är nej, då kan Bonden & Vinlådan nr 53 vara lösningen. 
  • Müller är en kul & nästan barnslig tolkning på den fina druvan Müller-Thurgau, citrusbombad, klunkvänligt, med en viss örtighet i det otroliga lättdruckna och goda vinet.
  • La Débouroule är 100% Jacquere, en väldigt intressant druva som hör hemma i de östra delarna av Frankrike och odlas med fördel i svalare klimat, ger vätskelätta viner med intressant örtig profil, citrus och i rätta händer en läskande mineralitet. Paul Gadenne är mannen bakom det här vinet, 4 hektar stor vingård i hjärtat av kommunen Chignin i Savoie. 
  • Buchertberg Weiss, en field blend (Gemichter Satz) på en uppsjö av lokala druvor, gyllene gult i glaset & komplext på tungan, ett vin som utvecklas i glaset & i flaskan, här bor det massor med kvalitet. Vinet är ifrån Steiermark i Österrike och den sluga vinmakaren som står för kvaliteten heter Gottfried, domänen Herrenhof-Lamprecht.
  • Pinot Noir ifrån Florian Moll i Baden (Enderle & Moll) hans första egna årgång, stilen går att känna igen, möjligen lite tydligare struktur ifrån faten, men samma goda, klunkbara juice som tidigare förvänta dig att ni dricker upp flaskan fort. 
  • Vinum Rosso, mustigt, balanserat vin med en positiv syra som lyfter hela upplevelsen. Druvan heter Pugnitello och trivs kanonbra bland Toscana´s böljande kullar, vinet är helt utan tillsatser & buteljerat utan svavel, jag har följt vinet under många år & vågar säga att det här är Guido Gualandis bästa årgång, det säger inte lite.
  • Le Tchô Canon ifrån Minervois, Languedoc som första exportland har jag äntligen fått hem vin ifrån Romain Pion, efter tips ifrån Lena Särnholm tog vi vår första kontakt för 3 år sedan, gissa om jag blev förvånad när jag i år fick ett mail där Romain förklarade att han först nu hade tillräckligt mycket vin för att börja exportera. Vinet är Romain´s lättaste och är på lika delar Carignan & Syran, otroligt spännande producent, för er som gillar era viner naturliga & tillgängliga.

Priset för lådan är 1525:- och beställs i vanlig ordning igenom Systembolagets privatimport. 

Till bolag utanför Malmö tillkommer 200:- för säkert emballage + snabb frakt.