Vad är då skillnaden på naturvin, ekologiska och biodynamiska viner ?

Denna bild är skapad för att visa vilka tillsatser som kan finnas i konventionellt, ekologiskt, biodynamiskt och naturligt vin. Klicka på bilden för att komma till hemsidan: http://vinsnaturels.fr/

Detta är en visuell tolkning som vi gillar väldigt mycket.

Konventionella viner får innehålla, kan innehålla och innehåller mycket mer än bara vindruvor. Det finns inga krav på innehållsförteckning annat än för sulfit. Sulfit tillsätter man för att stoppa vinets naturliga utveckling och på så sätt konservera samt skydda mot virus och sjukdomar. Vinflaskan längst till vänster symboliserar detta, det går knappt att se vindruvsklasen som göms bakom listan på godkända tillsatser.

Ekologiska viner är märkta med det gröna lövet, listan över godkända tillsatser har krympt något och vindruvorna skymtar fram.

Demeter är symbolen för biodynamiska viner och endast att fåtal tillsatser är godkända.

AVN, Associationen för naturvin tillåter endast sulfit som tillsats.

Vins S.A.I.N.S innehåller endast vindruvor.