Bonden och Vinlådan
Rico Nuevo

Wine hero: Rico Nuevo från den nya fräscha appelationen Cebreros i Gredosbergen utanför Madrid. 

Här på hög höjd gör man några av världens finaste viner på Grenache/Garnacha. Nytt projekt skapat med 2018 som första årgång.
Grenache i olika kostymer beroende på stockarnas ålder, läge, vind, solexponering och tid på fat. 

Framförallt hittar man stockar som har nått hög ålder & som borrar ner sina rötter djupt i granitjorden. Är man riktigt sugen & vill fylla upp källaren med spanska terroirviner, så finns det "Bonden & Vinlådan Rico Nuevo tillgänglig. 

Lådan innehåller en flaska av varje flaska på bilden, deras vita vin på Albillo Real & olika tolkningar av Garnacha. 

  • Albillo real är namnet på både druvan och det här vinet, områdets stora gröna druva som liknas vid en vildare Chardonnay i stilen.
  • Coupage är en blend på Garnacha & Tempranillo, kompletterar Garnachan med djupare färg & en lätt rökighet barbeque deluxe 
  • Garnacha, 100% Garnacha från yngre stockar runt om i vinmarkerna. Rent, strukturerad Garnacha som är en mycket god spelare till tapasbrickan. 
  • Jaron de Niebla, 100% Garnacha på 85- åriga stockar, fräschör, elegans, fullpackad med hallon, vinbär, sten och mineraler lång frisk eftersmak
  • Barrera de Sol 100% Garnacha med större solexponering, kraftfullare vin, viner på att luftas eller lagras, mörkare frukt och mer närvaro av faten. 
  • Quebra ett riktigt mästerverk med lång maceration av skalen plus lång fatlagring, ett betydligt fylligare vin med alla komponenter på plats. 


Stor Grenacheupplevelse! 

Lådan går loss på 1795:-