Bonden och Vinlådan nr 60

Simply the best


Kört provningar i veckan & verkligen tagit hänsyn till lågkonjunkturen.. visar jag inte mitt bästa så finns jag inte..

I vimlet har jag trivts & skapat en låda med de 6 viner jag tycker visat framfötterna mest och skapat störst dryckes upplevelse.

Här har vi dem tillsammans sida vid sida.
 • 100% Riesling ifrån Frank John, centralt i Pfalz, centralt i Tyskland, begagnade små ekfat, biodynamiskt odling ger ett elegant, fräscht Rieslingvin med bra klipp i den citrusfräscha frukten.
 • A Trochoire blanc är 100% snygg Chenin med struktur och power ifrån fathanteringen, det här är precis anledningen till varför jag älskar Chenin blanc och Loire för den delen.
 • KB tidsenligt nog en fantastisk klubb som stänger här i Malmö, i vinvärlden är det ett unikt långmacererat vin på druvan Godello ifrån Ribeira Sacra, Galicien
 • Coteaux Bourguignons från mina älsklingar Chapuis & Chapuis, föräldrarna håller till i Pommard, donerat ett mysig källare i byn samt vinmarker kring Pommard, sönerna har busat till det under egen etikett Chapuis & Chapuis här är det Gamay med en mumsig skvätt Pinot Noir i sig.
 • 100% strukturerad Gamay ifrån det sydligaste i Beaujolais, Brouilly, vinmakare Laurent Martray har gjort hantverksvin sedan 1987
  Hela klassar, lång tids maceration & fatlagrat på mellanstora fat, ger en stabil fruktig Beaujolais med kropp, struktur och attityd. 
  Mustigt, kryddigt, jasmindoftande och alldeles underbart.
 • 100% Mencia från ett nytt projekt i Ribiera Sacra, Galicien.
  Old School, cementtank, örtigt, pepprigt, autentiskt och alldeles underbart. 

Priset för lådan är 1795:- och beställs i vanlig ordning igenom Systembolagets privatimport.

Till bolag utanför Malmö tillkommer 200:- för säkert emballage + snabb frakt.