Bonden och Vinlådan nr 56

Sommaräng


Det var längesedan nu så kände att det var dags för en låda med sköna, fräscha, lätta sommarviner.

Smakrika, personliga viner som gärna delas med ett par goda vänner. Innan grillen, vid grillen eller varför inte efter grillen.
 • Pet Nat "La Ciciallegra", Il Podere Erica, Toscana
  Supersmaskigt bubbel med lätt skalmaceration på druvorna Trebbiano & en gnutta Moscato. Fruktdrivet, med sälta, fin syra & ett långt energiskt avslut.
 • Vulp bianco, Cascina Gasparda, Piemonte
  Ett lätt fräscht vitt vin ifrån självaste Piemonte, ett område som jag älskar men främst då deras röda viner. Men det här är både spännande & gott. Ett krispigt vitt vin med spänstig syra & ett lätt tropiskt avslut. Mandel, vita blommor, jasmin är ett par smaker som sticker ut. 
 • Ephraim mel, Sifer wines, Katalonien
  Härligt ofiltrerat vin på den lokala druvan Macabeu. En druva som är vanlig för kvalitetsvin i Katalonien, just i det här fallet så har vinet får jäsa med sina skal i 14 dagar. Trots sin kraftiga färg är vinet fräscht, smakrikt, honungslent & floralt. Sifer wines en spännande familj som gjort vin i många år & det känns i kvaliteten i hela deras range, naturligt, hållbart & gott som tusan.
 • Ephraim rosé, Sifer wines, Katalonien
  Bli inte avskräckta av den intensiva färgen, vinet är lättillgängligt, bärigt & läskande. Endast 12 timmar har druvorna fått jäsa med skalen, vilket är kort för ett rosèvin dock skall man känna till att just druvan Grenache har mycket pigment i skalet & ger just så här mörk färg på kort tid. 
 • Sans Pinot noir, Benzinger, Pfalz
  Pinot noir med tyngd och lätt struktur, serveras gärna lätt svalt en varm sommardag till grillens läckra smaker. Familjen Benzinger har gjort vin i närmare 35 år när Volker nu de senaste 5 åren har fått lust till experimentera så har serien "Sans" skapats, vin helt utan tillsatser.
 • Tcho Canon, Romain Pion, Languedoc

Priset för lådan är 1395:- och beställs i vanlig ordning igenom Systembolagets privatimport.

Till bolag utanför Malmö tillkommer 200:- för säkert emballage + snabb frakt.