Bonden och Vinlådan nr 54

Orange för hela slanten


Efterfrågan på orangea viner är fortfarande skyhög & tidigare vårsäsonger så har jag lanserat en låda med endast skalmacererad viner, here we go again.
 • Müller-Thurgau helt utan tillsatser, här får endast druvorna tala. Fin fruktighet, snygg vaxig frukt & nafsiga tanniner i den gulfunkiga frukten.
  Ifrån smått legendariska Enderle & Moll i Baden, södra Tyskland.
 • "Le Rondini" är Trebbiano med 2 veckors skalmaceration, ett elegant, aromatiskt vin med fokus på citrus, vita blommor & honung.
  Ifrån en väldigt liten egendom utanför Florens, Podere Erica, Toscana.
 • Metamorphika Xarel.lo ifrån Costador i Katalonien.
  Jag vet inte hur Joan Franquet gör det, men samma magi år efter år, frågan är om inte detta är hans bästa version av Xarel.lo med skalkontakt i Amfora.
  Spännande stor tropisk frukt, med bra koncentration, syra & wow faktor.
 • Cóntame på druvan Garganega, hela 3 1/2 vecka på skalen med ett större, tanninrikare vin, djupt i färg och stort i gom. Växer med mat om så bara en bit ost att skölja ner vinet tillsammans med.
  Den legendariska fotbollstränaren Nevio Scala ligger bakom egendomen & hans son sköter vinmakningen. Nevio Scala håller till i Veneto.
 • Ephraim Mel, en ny egendom i portföljen, familjeägt sedan lång tid tillbaka, gården ligger i utkanten av Katalonien närmare bestämt i kommunen Aragon.
  Druvan är Macabeu och vinet får 20 dagars jäsning på skalen & lakar ur massor av färg.
  Rustikt & härligt vin, solkysst frukt & en generös munkänsla.
 • Vibria Soul är minsann också Macabeu ifrån samma gård, dock äldre stockar med svagare pigment och endast 12 dagar på skalen.. ett säreget vin med mycket personlighet och insmickrande karaktär, kolla in färgen.

Priset för lådan är 1668:- och beställs i vanlig ordning igenom Systembolagets privatimport.

Till bolag utanför Malmö tillkommer 200:- för säkert emballage + snabb frakt.