Bonden och Vinlådan nr 52

Nytt år, nya tag


Årets första vinlåda och definitivt inte den sista. 

Har du druckit upp hela ditt lager över jul & nyår? Då kan det vara en idé att lägga vantarna på den här drickfärdiga lådan med idel favoriter. 
  • Druvan Favorita är en lokal rackare ifrån Piemonte, den här versionen görs av en ung man i Piemonte som tagit över efter sin farfar AzAgr Bajaj heter den 4 hektar stora gården i utkanten av Roero, druvorna är obesprutade & tillsatserna är få, friskt, fräscht, örtigt och lättdrucket är en rättvis beskrivning av det här vinet en klar Favorita. 
  • Hora Norme är 100% Jacquere, precis så som jag lärt mig älska Savoie, vätskelätta viner, klingande rena som en poetisk fjällbäck om våren. Paul Gadenne´s vinmarker ligger i och runt om kommunen Chignin, här görs några av Frankrikes elegantaste viner & det är något vi går igång på.
  • Weiss & Grau är lika stora delar av Weissburgunder som Grauburgunder odlade i Baden Tyskland, skalmacererade i 8 respektive 10 dagar. 
    Första årgången där bara Florian Moll är vid rodret, i år har Florian stärkt teamet med sin flickvän samt en oenolog ifrån Bourgogne, själv tycker vi att det märks störst skillnad på de skalmacererade vinerna, här har du chansen...
  • "Funsu" är parfymerad, elegant, rödbärig, violig Nebbiolo uppväxt helt utan ekfat, yepp 100% ståltank bakom den här vitala tolkningen av Nebbiolo, druvorna är uppväxta på rankor i sandjord, Roero är kommunen i Piemonte. Cascina Ca Rossa är producent till det här fina vinet.
  • Beaujolais ifrån 70-åriga rankor i kommunen Fleurie, rödsirlig frukt, läskande syra & en begynnande komplixitet har börjat träda fram i det skickligt framställda vinet, den unga talangfylla kvinnan Laura Lardy ligger bakom, en vinmakerska att hålla ögonen på, Gamay när det är som bäst.
  • Monastrell (Mourvedre i Frankrike) ligger till 100% bakom det här kralliga vin, en riktig winter warmer med snyggt avvägda fat & koncentrerad frisk frukt, strålande vin helt i den nya moderna spanska vinvågen som kommer nu.
    Ett ungt gäng ligger bakom Finca Bacara, ett projekt som grundades 2014 & som vi lär höra mer om i framtiden.

Priset för lådan är 1395:- och beställs i vanlig ordning igenom Systembolagets privatimport. 

Till bolag utanför Malmö tillkommer 200:- för säkert emballage + snabb frakt.