Bonden och Vinlådan nr 43

Strandsatt
 • Orange de Noirs, Costador Katalonien, Spanien 
  Röda druvor som macereras och blir orange istället för rosé i färgen, spännande, vaxig struktur, frisk, ärlig fruktdriven stil med massor av mineralitet, finess och stenfrukt. Att man ens kan göra så här fräscha viner i stekheta Katalonien är för mig en konst. 
 • Riesling Buntsandstein, Frank John, Pfalz, Tyskland 
  Stor, fatlagrad Riesling i kanonkvalitet, Frank & Gerlinde gör tillsammans med sina barn det bästa Rieslingvin de kan åstadkomma på årets skörd, inte en massa olika cuvéer utan ett endast vin för att uttrycka årgången så starkt som möjligt. 2018 vart ett varmt år, men med lägre temperatur och regn vid skördeveckan, därav blev vinet parets elegantaste vin genom tiderna & det är bara att tacka och ta mot, för vinet är verkligen kanongott.
 • Vital "Antonio", Casal Figueira, Lissabon, Portugal 
  Utnämnt till Portugals finaste vita vin enligt Decanter, riktigt gamla stockar på den lokala druvan Vital, druvorna är plockade ifrån många olika små vinmarker för att skapa ett harmoniskt komplext vitt vin med stor komplexitet, vad druvorna har gemensamt är att de växer nära Atlantkusten på hög höjd, vilket gör att vindarna ifrån Atlanten kyler ner druvorna och skapar chansen att göra syradrivna viner, vilket Marta gör med bravur.
 • Gamay "Les Passantes", Marie Rocher, Loire, Frankrike 
  Ny årgång av publikfavoriten Les Passantes, 100% Gamay i en flörtig, fruktig stil, ett av sommarens bästa och jag personligen vill gärna kyla ner vinet något innan jag klunkar i mig den goda juicen.
 • L'Ivresse d' Profoundeurs, Val de Combrés, Luberon, Södra Rhône, Frankrike 
  Härliga skogshallon, björnbär och lakrits, varvas med frisk, energisk syra, lätt som en fjällbäck och finstämd i kroppen gör det här till ett lätt, juicigt sommarvin att avsluta de sena kvällarna med.
 • Cerdon, Renardat-Fache, Bugey, Frankrike 
  Mousserande vin på druvorna Gamay & Poulsard, 45 gram socker och massor med smultron, jordgubb & viol i den här roséfärgade läsken, konsten med Cerdon är alltid att perfekt balansera upp sötman med syran i vinet och få till ett ljuvligt sommarvin som både berör och förför.

Priset för lådan är 1495:- och beställs i vanlig ordning igenom Systembolagets privatimport. Till bolag utanför Malmö tillkommer 200:- för säkert emballage + snabb frakt.