Bonden och Vinlådan nr 67

Grillväder


Ett skönt gäng viner att dela med sina vänner så fort grillen åker fram.
 • Ljuvlig, klassisk & gulfruktigt vin av Ungerns främsta vita druva Furmint. Bra driv i mineraliteten och en fräsch eftersmak.
  Erika kommer ifrån Tokaj regionen och basar över 4 hektar, vinmark som bedrivs med ekologiskt jordbruk.
 • Rosè Supernova på Pinot Noir & St Laurent ifrån familjen Schödl i Wienviertal. Lätt frisk historia med fräscha jordgubbar, citrusskarp syra & snygg struktur. Perfekt att avnjuta i berån med kvällens grillfest skissas upp. 
 • Mitt go-to vin när det kommer till orangea vin med hög klunkabilitet, den härliga tanninstrukturen gör att det är ett riktigt grymt matvin, fungerar såå bra till så oerhört mycket i matväg.
  Sedan att det egentligen är ett misslyckat rosèvin på blåa druvor gör det bara roligare att dricka. 
  Joan Franquet är vintrollkonstnär kallar sitt projekt för Costador är ifrån Katalonien och det här är ett av hans signatur viner.
 • Brouilly "La Folie" en redig Beaujolais i den stora skolan, vi är långt nere i området, druvan är Gamay & faten är begagnade, där ligger vinet i 10 månader, vinet filtreras ej. 
  Vinmakaren har hållt på sedan 1987, använder sig av ekologiskt jordbruk & hans viner tar gärna för sig och visar sin charm. 
  Laurent Martray's viner flörtar med Bourgogne väldigt mycket i sina uttryck.
 • Kerasos är 100% Nero d'Avola, västra Siciliens stora druva.
  Tolkningen ifrån Vinkollektivet Valdibella är ekologiskt, strukturerat, med sin härliga tanninstruktur är det främst ett riktigt härligt grillvin.
 • Mil Vueltas ifrån Adega Sernande i Ribiera Sacra, Galicien.
  Egendomens toppvin är ifrån en field blend på ett gäng friska druvor, med röd djup frukt och en balanserad volatil syra gör det till ett riktigt pangvin till ditt finaste grillkött. 

Priset för lådan är 1645:- och beställs i vanlig ordning igenom Systembolagets privatimport.

Garnacha, Mencia, Brancellao, Marenzao är de druvor som bor i den här galet goda flaskan rödpang.

Till bolag utanför Malmö tillkommer 200:- för säkert emballage + snabb frakt.