Bonden och Vinlådan nr 42

Funky Town

Solen börjar så sakta värma upp vårt land & då behöver man lätta, friska viner med mycket karaktär & klunkbarhet. 
  • Col Fondo (flaskjäst, ofiltrerat bubbel) på den lokala druvan Cococciola, odlad på hög höjd i Abruzzo på höjderna som sänker sig ner i Adriatiska havet. Läskande frisk, med grillade citrusskal, mineral och vita blommor i den läskande frukten, som en energidryck för vuxna.
  • Comadellops Vermell direktpress på röd Sumoll för att få ut tillräckligt mycket färg för att göra det snyggt rosa, läskande vin, fullproppat med energi och finstämd syra som skär igenom den koncentrerade frukten. Joan Franquet, Katalonien. 
  • Soulographie är ett aromatiskt vin på Pinot Gris, Auxerrois, Pinot Blanc & Chardonnay. Ett smakrikt vin som för känslan av doft från en skogspromenad en varm höstdag. - Farid Yahimi, Sons of Wine. 
  • Gemichter satz ifrån Gottfried Lamprecht i Steiermark. Alltså en field blend med en stor samling av druvor som samtliga varit i kontakt med sina skal under jäsningen. Vinet är döpt efter Gottfrieds finaste vinmark & här vill Gottfried ge den ultimata terroirkicken. 
  • Hiraeth, ett ljusrött, fjäderlätt vin, låt dock inte färgen lura dig här gömmer det sig många finstämda nyanser. Vinet är gjort på 8 olika druvor ifrån rankor som planterades för över 100 år sedan mellan Modena & Bologna, området som heter Emilia-Romagna, ligger i nordöstra Italien. Trollkarlen bakom vinet heter Jacopo Stigliano.
  • Les Vacances ett läskande, vin med bra energidriv skapat av druvorna Carignan och Grenache ifrån de södra delarna av Rhône närmare bestämt i Luberon. Valentin Létoquart är Val de Combrés och är nu inne på sin femte årgång som naturvinsmakare. 

Priset för lådan är 1500:- och beställs i vanlig ordning igenom Systembolagets privatimport. 

Till bolag utanför Malmö tillkommer 200:- för säkert emballage + snabb frakt.