Bonden och Vinlådan nr 31

Sportlov

Alert! Ny rykande het vinlåda. 
  • Metamorphika Chenin Blanc, Costador i Katalonien. Fullmognade druvor jästa i amfora 1 vecka tillsammans med sina skal för att laka ut färg, strävhet & färg. Förhållandevis ljust för att vara skalmacererat. Kanon till fiskgryta, anrättningar som minner om Medelhavet & ugnsrostad majskyckling. 
  • Emmenez Moi är 100% Sauvignon Blanc ifrån Loire. Marie Rocher är i ropet & ett givet kort på naturvinsbarerna runt om i Paris. Smakrikt, runt & bussigt, massor med tropisk frukt inpackat i en mjuk, kantlös kropp där allt mynnar ut i ett klingande rent avslut. 
  • Orange de Pic Troisieme är 100% Sylvaner jäst i 5 veckor på sina skal. Ett friskt, smakrikt vin med tydliga tanninmarkeringar efter den långa skalkontakten, familjen Benzinger i Pfalz vet verkligen hur man gör matvänliga orangeviner, bra avstämd funkyness. 
  • L' Ivresse des Profoundeurs Ren energidryck ifrån Valentin , hans egendom ligger i Luberon i södra Rhônedalen. Där gör han vin utan struktur, det här kanonvinet på Syrah & Grenache är ett fint exempel på det. 
  • Trousseau är en lokal druva ifrån det trendiga Juraområdet. Den unga lovande stjärnan Guillaume Overnoy ifrån byn Orbagna står här för en fin klassisk tolkning, med en noga avvägd fathantering, små nätta skogsbär och en näve nymald vitpeppar. Underbar tillen ugnsrostad majskyckling med säsongens rotfrukter 
  • Anatema är 100% Nerello Mascalese odlad på 700m över Etna, på dess branta sluttningar på Sicilien. Vinet har växt upp på kastanjefat, har en kraft & tydlig smak ifrån sin växtplats, i den mustiga, härliga rödfrukten har det även smugit sig in en snygg rökighet som förstärrker känslan av plats, tid & rum. Söndagssteken med smakrika tillbehör. 
Priset är 1595:- för den här fantastiska lådan. 

I vanlig ordning tillkommer 200:- i kostnad för emballage+frakt om man vill ha lådan skickad utanför Malmö.