Bonden och Vinlådan nr 38

Jura forever

Är du också nyfiken på det här lilla området
vid Alpernas fot som alla pratar om Jura?

Om jag skulle välja en region i världen för resten av mitt liv så vete katten om det inte blivit Jura.

Underbara bubblor, finstämda vita, oxiderade vita, gula viner, fjäderlätta och spänstiga röda & lagringsdugliga röda. Glömde jag söta viner & förstärkta viner, skulle säga att i Jura där bemästrar man allt som är riktigt gott ❤
  • Cremant rosé på Pinot Noir ifrån 2014, Domaine Overnoy i byn Orbagna.
  • Fatlagrad Chardonnay ifrån Marie-Pierre Chevassu komplext, fräscht och nötigt.
  • GPS en kul cuvée på Gamay Blanc (Chardonnay), Poulsard & Savagnin alltså ett vitt vin på en blandning av vita och röda druvor. Biodynamiskt odlade druvor och snyggt balanserade fat knyter ihop vinet på ett vackert sätt.
  • Savagnin, Juras egna fina vita druva här i en version som kännetecknar regionen så härligt. Fatet som Savagnin ligger i är inte helt fullt utan, vinet får en chans till att oxidera, metoden ger ett komplext vin med mycket nötter, citrus, mineral och bokna äpplen älskvärt.
  • Trousseau en av Juras stora röda vindruvor lagrat 8 månader på fransk ek, ett underbart vin med mörka röda bär, skogspromenad och ett stänk vitpeppar i frukten. Vinet är gjort av det unga vingeniet Guillaume Overnoy.
  • Vin de Paille är ett sött vin ifrån Jura där druvorna torkas på bäddar av stråhalm, musten koncentreras och sockerhalten höjs, druvorna pressas varsamt och jäses på små ekfat, ljuvlig nektar. Vinet här i lådan kommer ifrån Eric Thill.

Priset är 1728:- för den här lådan.

I vanlig ordning tillkommer 200:- i kostnad för emballage+frakt om man vill ha lådan skickad utanför Malmö.

Tänk på i vanlig ordning så är det 200:- oavsett mängd vin som beställs, slå dig ihop med en vän för att sänka frakten.