Bonden och Vinlådan nr 34

Fantastiska Kvinnor

Precis en riktigt grym låda, där samtliga 6 flaskor är gjorda utav fantastiska kvinnliga vinmakare. 

Lite renare, lite exaktare, lite mer finish... Fantastiska Kvinnor 
 • SkolboksChablis, Chardonnay uppväxt på ståltank, ekologisk odling i byn Clinchee, där har systrarna Oudin brukat familjens marker i snart 5 år och omställningen till ekologiskt jordbruk är genomförd. Les Serres är systrarnas cuvée som får ligga på jästfällning i ett helt år extra jämfört med deras standard Chablis. 
 • Antonio är 100% druvan Vital ifrån utkanten av Lissabon. Marta har en passion för riktigt gamla stockar och äger en del små marker med riktigt gamla druvor. En dröm helt enkelt. Ett smakrikt, friskt vitt vin, men underbara citrustoner och ett djup i den mineralstinna frukten. Vinet har en nästan krämig textur som kommer från jästfällningen och faten vinet lagras i, ett underbart skaldjursvin. 
  Marie Rocher en hårt arbetande kvinna som har praktiserat runt på en del av de finaste gårdarna runtom i Frankrike, bara för att själva starta sin lilla domän mitt i centrala Loire, biten av the winebug har Marie idag åstadkommit sin andra årgång av sina energirika, druvrena viner som vinner med både kraft & finess trots sina naturliga uttryck. 
 • Emmenez Moi är 100% Sauvignon Blanc
 • Les Passantes är 100% Gamay 
  Laura Lardy, nästa generations talangfyllda vigneron from Fleurie, Beaujolais. 
  4:e generationens vinmakare i de familjeägda vingårdarna som sträcker sig över 4 cru i Beaujolais. Samtliga röda viner startas med en sk kolsyrejäsning som har gett Beaujolais sitt ansikte & fina status. 
  Kontrollerad kyld jäsning för att druvorna skall spricka och släppa ifrån sig sin finaste parfym. Vinerna lagras en kortare stund på använda fat, 3 till 10 månader beroende på vilken cru druvorna vuxit upp på. Juicen buteljeras utan att filtreras & svavlas minimalt. 
 • Fleurie med tydlig skolbokskänsla len, smakrik frukt med tydliga inslag av solmogna mörka jordgubbar, bra med syra i den långa finishen.
 • Moulin a Vent, ett fylligare vin med skogens alla blommor, en underbar kryddighet inbäddad i en len och silkig kropp där avslutet är långt och rent av de mörkaste bären du kan hitta i skogen.

Priset är 1575:- för den här fantastiska lådan.

I vanlig ordning tillkommer 200:- i kostnad för emballage+frakt om man vill ha lådan skickad utanför Malmö.