Bonden och Vinlådan nr 32

Vårtecken

Efter en sådan här kanondag känns det redan som våren är här för att stanna.

Då behöver man energiska viner med hög klunkfaktor.
  • "Tu te la Pet" Läcker vårrosa Pet Nat på Syrah & Gamay ifrån kullarna strax utanför St Joseph, Norra Rhône
  • Tout Naturellement blommig, aromatisk Alsacare med driv och energi, perfekt för vårens första picknick, drick i stora klunkar.
  • Slank Gelber Muskateller, skalmacererad och ofiltrerad, läckert gul i glaset, massor med frukt tränger igenom diset och syranivån är helt i par med frukten.
  • Gamay Davidson, vinkonstnären Farid Yahimi gör vin i Christian Binner's källare i Alsace på vänners druvor. Det här vinet görs på Gamay druvor ifrån södra Beaujolais, elegant, funky med jordgubb, sötlakritsremmar & citronskal är det här en frisk, ren och välsmakande upplevelse.
  • Kungen av Jura's röda viner Trousseau, mycket hög kvalitet i den här fatlagrade varianten ifrån mästerliga Domaine Pignier. Ett mästerverk!
  • Cerdon, en egen liten appelation i området Bugey, man drabbades av mindervärdeskomplex till storebror Beaujolais och ville hitta en egen stil av Gamay som inte jämförden med de stora vinerna i Beaujolais. Kylkontrollerad jäsning, när vinet har fått sin underbara Gamayparfym och är upp i 7-8% så avslutas jäsningen så att en del socker dröjer sig kvar i vinet, en bra Cerdon har ljuvlig frukt, men behöver även en tydlig syra som i det här praktexemplaret.
Observera läckerbiten är mousserande.

Cerdon när det är som bäst ❤

Priset är 1550:- för den här fantastiska lådan.

I vanlig ordning tillkommer 200:- i kostnad för emballage+frakt om man vill ha lådan skickad utanför Malmö.