Bonden och Vinlådan nr 22

Bubbel

Mer än jag som älskar mousserande viner? 

6 nyanser av bubblor, samtliga gjorda med druvor odlade på välmående vinmarker. 
  • Cremant d'Alsace från min husbonde Florian Beck-Hartweg i Dambach la Ville. Blommig, förförisk, frisk & med honungslen frukt, storslagen och en referens ifrån området. 
  • Cremant d'Jura 100% Chardonnay ifrån östra delarna av mitt favoritdistrikt Jura, ung talangfull vinmakare Guillaume Overnoy. En spännande och personlig tolkning. 
  • Tu te la Pet, Cave d' l Iserand är Jean-Francois Malsert en fd vinbarsägare som tog sabbatsår och reste till Australien & Nya Zeeland för ett break samt att lära sig göra vin. Väl hemma hade Jean-Francois förvärvat kanonvinmark i och i anslutning till St Joseph. Energirik Pet Nat på Syrah med en skvätt Gamay, mörk roséfärg & smak som en ljuvlig senhöst promenad i skogen. 
  • Col Fondo (Italiensk ofiltrerad Pet Nat) på den lokala druvan Cococciola, som en bättre energidryck för vuxna, citrus, mineral och fartränder i den här feststämningshöjaren, suveränt god. 
  • Frank John's sekt vilandes på sin jästfällning i hela 36 månader & minimalt med tillsatt svavel. Brut Nature, tveksamt om jag smakat bättre Sekt.
  • Clairette de Die en liten appelation i södra Rhône som är väldigt duktiga på söta, mousserande viner på Muscat, tänk er en komplexare variant av Moscato d'Asti perfekt syra för våra nordiska bärdesserter. Perfekt avslutning på middagen & ett dessertvin som inbjuder till mersmak. 

1595:- är priset för de här 6 bubbliga flaskorna om du beställer inom Malmö. Emballage & snabb frakt tillkommer i övriga Sverige med 200:-