Bonden och Vinlådan nr 36

Släpp fångarna loss det är vår
 • Col Fondo (flaskjäst, ofiltrerat bubbel) på den lokala druvan Cococciola, odlad på hög höjd i Abruzzo på höjderna som sänkdr sig ner i Adriatiska havet. Läskande frisk, med grillade citrusskal, mineral och vita blommor i den läskande frukten som en energidryck för vuxna. 
  Det här har du gjort bra Fabio (mannen bakom Cingilia). 
 • Aligoté en helt klart underskattad druva, den har skänkt mig stor drickglädje vid många tillfällen och därtill en högst rimlig peng. Finlemmad gul frukt, en färsk pressad citron och några soldränkta stenar allt snyggt inbäddat i en stram kropp med tilltalande syra. Bröderna Romain & Jean-Guillaume köper druvor från vänner som odlar ekologiska druvor, dessa hanteras varsamt för att framställa drickfärdiga viner i deras källare som ligger strax utanför Pommard i Bourgogne. 
 • Monemvasia ifrån Nevio Scala i Venetien, ett läskande vin på Malvasia som fått laka ur kraft och mod ur sina skal, honungslen, aromatisk frukt med oväntat bra fräschör, här händer det saker under tiden man dricker flaskan & är en underbar medspelare till mat, vinet älskar pasta, charkuterier eller varför inte en grillad/smörstekt fisk. 
 • Comadellops Vermell direktpress på röd Sumoll för att få ut tillräckligt mycket färg för att göra det snyggt rosa, läskande vin, fullproppat med energi och finstämd syra som skär igenom den koncentrerade frukten. Joan Franquet, Katalonien. 
 • Pinot Noir instegsvinet ifrån fantastiska Sven & Florian i Baden, Tyskland. Det här sista årgången som parhästarna gör vin tillsammans. Projektet kommer fortsätta att drivas framåt men Sven har valt att hoppa av. Vinet är kryddigt, spänstigt i frukten & har ett fint driv framåt, första klunken hinner knappt landa innan man är sugen på nästa, lätt & fräscht i stilen. 
 • Coupage 70% Grenache tillsammans med 30% Tempranillo ifrån Gredosbergen strax utanför Madrid. 
  Nytt spännande projekt som går under namnet Rico Nuevo, modern fruktdriven stil av Grenache, där terroir, gamla vinstockar och vingårdarnas höga lägen skapar unika viner med fräschör och mineralitet utöver det vanliga. 
  Just detta vin får skjuts i frukten med hjälp av Tempranillo som ger en underbar rostad ton till Grenachens friska rödbäriga toner. 
  Perfekt till vårens första grillfest.

Priset är 1435:- för den här fantastiska lådan. 

I vanlig ordning tillkommer 200:- i kostnad för emballage+frakt om man vill ha lådan skickad utanför Malmö. 

Tänk på i vanlig ordning så är det 200:- oavsett mängd vin som beställs, slå dig ihop med en vän för att sänka frakten per flaska.