Bonden och Vinlådan nr 41

Ett glas vitt tack
 • Aligôte kommer alltid att stå i skuggan bakom Chardonnay, men när det är så här välgjort är det på minst samma nivå. '
  Gula äpplen, frisk citrusfrukt, fin mineralitet & en långt avslut. 
 • Aubépine ifrån Vallée Moray är inget mindre än en underbar Chenin blanc ifrån centrala delarna av Loire närmare bestämt i Montlouis sur Loire. Uppväxt i hela 24 månader på fransk ek & frukten är skördad 2015 här har vi alltså en drickbar, strukturerad Chenin blanc med begynnande mognadstoner, svårt att hitta, lätt att älska. 
 • Herrenberg "Inox" Sauvignon Blanc, Morillon & Riesling, uppväxt på Inoxtankar och druvorna är skördade 2013. Aromer av utvecklad, mogen frukt men piggt, friskt & vitalt i munnen ,fräsch frisk & lekfull i den långa finishen. 
 • Buriana är hela 12 olika sorters druvor skalmacererade tillsammans i 8 dagar för att sedan läggas på cementank i ett helt år. 
  Ett mångdimensionellt orangevin med lager på lager av frukt, örter och kryddor.
  Alla druvor kommer från ett och samma fält, de flesta rankorna är över 100 år gamla. 
 • Albillo real, en lokal druva som växer i trakterna kring Madrid , druvorna till den här buteljen kommer ifrån 60 åriga stockar som växer på mer än 1000 m över havet. 
  Vinet fatlagras varsamt & smaken är fyllig, krämig och med stort djup och en härlig citruskick i finishen. Rico Nuevo är ett nytt projekt i Gredosbergen som det är värt att hålla ögonen på. 
 • Antonio är 100% druvan Vital ifrån utkanten av Lissabon. Marta har en passion för riktigt gamla stockar och äger en del små marker med riktigt gamla druvor. En dröm för en vinmakerska. Antonio är ett smakrikt, friskt vitt vin, men underbara citrustoner och ett djup i den mineralstinna frukten utan dess like. Vinet har en nästan krämig textur som kommer från jästfällningen och faten vinet lagras i. Underbart skaldjursvin. 

Priset för lådan är 1635:- beställs i vanlig ordning igenom Systembolagets privatimport. 

Till bolag utanför Malmö tillkommer 200:- för säkert emballage & snabb frakt.