Bonden och Vinlådan nr 28

Välkommen 2021
  • Sekt har en onödigt stor skugga över sig, synd för när det smakar så här är det otroligt svårslaget, en citrusbomb, med krita och mineraler i den väloljade strukturen, elegant mousse och en skön längd i den goda finishen. 
  • Raoni Vieilles Vignes Riesling, stor upplevelse, frukt med ålder ifrån vingård i St Hippolyte, ökänt kvalitetsläge. Bra koncentration, mineralisk till tusan, stor tropisk Riesling smak, klingande ren syra & ett stort spektrum av sensationella nyanser, här händer det grejor i glaset. Vinmakare: Farid Yahimi aka Sons of Wine 
  • Orange de pic Troisieme ifrån Weingut Benzinger, Pfalz 100% Sylvaner, skalkontakt i 6 veckor. Komplex smak med ett rejält bett i tanninstrukturen, tropisk frukt, inslag av umami, torkat kött & grönt te. Ett vin att filosofera till. 
  • Morgon "Côte du Py" toppläge med 80-85 år gamla stockar, stor frukt, balans och precision. Otroligt gott nu, kanon om ett par år. 
    Laura Lardy är stortalang, fjärde generationens vinmakerska och håller till i byn Fleurie. 28 år gammal, vart hän skall det här bära. 
  • Chianti Riserva ifrån min vän Guido Gualandi i trakterna vid Florens, Tuscana. Smakrikt, ljuvligt vin gjort på traditionella metoder, tillsatserna är få & smakerna är djupa. Åldern har slipat fram sekundära smaker & trots att det legat på fat i hela 30 månader är känslan av fat otroligt väl integrerad. 
  • Comadellops Violetta En gammal vildvuxen vinmark som inte blivit omhändertagen på många år, nu i händerna på Joan Franquet, Katalonien. Vinet är en blend på lokala druvor med stor, djup smak av solkyssta skogsbär, viss fruktsötma och en lätt tanninstruktur. 

1675:- är priset för de här 6 härliga flaskorna om du beställer inom Malmö. 

Emballage & snabb frakt tillkommer i övriga Sverige med 200:-