Bonden och Vinlådan nr 17

Redo för hösten

I dessa osäkra tider är det en god idé att fylla upp vinreserverna där hemma. 

  • Pet Nat på Riesling ifrån några av Mosel's brantaste sluttningar vid byn Reil. Ren, örtig, mineralisk riesling i det här honungljuvliga bubblet ifrån Thorsten Melsheimer, sjätte generationens vinmakare. 
  • Jag är väldigt glad i de här druvrena vinerna ifrån Cingilia i Abruzzo, just Pecorino är min favorit & ett vin jag inte kan sluta att längta efter, ren saftig frukt med bra mineralitet och finess, ett bra matvin som lirar bra med många höstiga anrättningar. 
  • Les Rhizomes des Sorcieres ett alldeles fantastiskt vin på Grenache gris & Chardonnay. Lätt macererat och gjort med en fantastisk fingertoppskänsla. Drickglädjen är enorm, balans, energi, sälta, frukt och den där munkänslan. Upptäck en av södra Frankrike's största vinjuveler Cave des Nomades precis vid gränsen mot Spanien. 
  • 100% Trousseau ifrån en av Jura's ledande Demeter certifierade vingårdar Domaine Pignier oväntat tillgänglig och alldeles, alldeles underbar. Precis så här skall stor Trousseau smaka i min bok. 
  • Blaufränkich spelar huvudrollen i detta sköna rödvin ifrån Steiermark i södra Österrike, lättare vin med saftig karaktär, finsnickrad fatkaraktär och bra skjuts i syran, kanon matvin till smakrika fiskrätter eller ugnsrostad hel kyckling, serveras med fördel lätt kyld. 
  • Monastrell eller Mourvedre som Fransoserna föredrar att kalla druvan är riktigt god när den görs på gamla stockar och med lågt skördeuttag. Det här toppvinet ifrån unga, spännande Finca Bacara är koncentrerat, smakrikt med en genuin syra som balanserar upp smakupplevelsen till någonting större... 


Kostar det så smakar det 1875:-